2017 09 10 las vegas 0007 У недељу 10.септембра 2017. године када наша Црква прославља Сабор Српских Светитеља Епископ Западноамерички г. Максим посетио је парохију Светог Симеона Мироточивог у Лас Вегасу.

Епископ је служио Свету Архијерејску Литургију уз саслужење надлежног пароха Јереја Милана Унковића, протођакона Озрена Тодоровића из Лас Вегаса и Eпархијског ђакона Владана Радовановића, уз молитвено учешће верног народа Лас Вегаса и околине.

По прочитаном Јеванђељу Епископ Максим пастирским словом поучио је сабране вернике, поручивши им да у свом Епископу и Епархији имају сваку подршку у даљем раду на изградњи Храма и развијању парохијске заједнице у Лас Вегасу.

Имајући у виду специфичан начин живота којим овај град живи, те време и окружење у којем наши верници обављају своје редовне послове, сваки њихов недељни долазак у храм Божији представља својеврсни подвиг. Стога, долазак Епископа и Света Архијерејска Литургија доноси велику утјеху и наду, те подстрек за напредовање у хришћанском животу свих верујућих овога града. 

По завршетку Свете Литургије верни народ заједно са Епископом обишао је храм Светог Симеона Мироточивог, који верни народ Лас Вегаса са великим трудом гради и уздиже на Славу Божију.

У црквеној сали приређен је ручак у организацији Кола Српских Сестара, а у току ручка одржана је промоција књиге, Хришћанско Наслеђе Косова и Метохије, - издање на Српском језику.

Одржан је и радни састанак Епископа Максима и Црквене управе заједно са архитектом храма Светог Симеона г. Отоном Урбаном, на коме су се разматрали даљи кораци у наставку градње нашег храма.

Радост сусрета са својим Владиком настављена је у вечерњим часовима. Млади парохијани, чланови спортског друштва Свети Симеон из Лас Вегаса, организовали су фудбалску утакмицу на стадиону поред Цркве, а потом је уследила вечера, након које је Епископ Максим заједно са ђаконом Владаномод стране Свештеника и Црквене управе испраћен на пут у Лос Анђелес.

Нека је Име Господње благословено од сада и до вјека! Амин.

Јереј Милан Унковић