Easter in Salt Lake City - Васкрс у Солт Лејк Ситију

easter-salt-lake-city-2014НАЈМЛАЂИ - ОСНИВАЧИ ФОНДА ЗА ИЗГРАДЊУ НОВОГ ХРАМА У СОЛТ ЛЕЈК СИТИЈУ

„Ангели на небесима, ми на земљи чистим срцима, добрим делима и истинском радошћу прослављамо Васкрсење Христово. Христос васкрсе!“ – речи су којима су најмлађи чланови црквене заједнице  у Солт Лејк Ситију, у рано пасхално јутро, поздравили све вернеприсутне у цркви Светог архангела Михаила, предајући свештенику дар којим су постали оснивачи и први приложници Фондаза изградњу новог храма – 
„Од темеља до Небеса крилима Архангела“.


Учествујући у образовно-креативној радионици „Христово Васкрсење – наше спасење“ деца су смерно ходила путем Велике Четрдесетнице кроз тематске целинеу којима се огледала символика сваке недеље Часнога поста, усходећи ка Истиниправославне вере – Васкрсењу Христовом.

У недељу, на Цвети, у холу црквене зграде, отворена је изложбено-продајна поставка радионице која је трајала до Васкрса. Били су позвани сви да својом пажњом и символичним откупом дечијих радова уваже њихов труд и дело, како би их усмерили да препознају и вреднују своје и туђе таленте и израсту у врлинске људе.

salt-lake-city-pascha-flyerНа сами дан Васкрса, на крају Литургије, трудбеници радионице су предали свештенику, символично, из руке у руку мали храм у којем се налазио прилог, наменивши свој дар за оснивање фонда за изградњу новог храма.

Сведочанством да су својимстваралачким надахнућем, уложени трудом и дариваним прилогом постали оснивачи Фонда за изградњу цркве, деца су ушла у Летопис цркве Светог архангела Михаила, на подсећање генерацијама хришћана које долазе и које ће, верујемо, са захвалношћу убирати плодове рада садашње најмлађе генерације. Овим је отворено ново поглавље у историји Српске Цркве у Солт Лејк Ситију са надом овековечења у Царству Небеском.

Аутори и идејни творци васкршње радионице и њеног циља који је крунисан на дан Васкрсења Христовог, Милан Драговић -протонамесник и Драгана Драговић -дипл.инг.арх, у сузама радосницама родитеља поносних на своју децу и верника одушевљених оснивањем Фонда од стране најмлађих, добили су захвалност и  потврдувредности свог скромног труда на „њиви Господњој“.

Сверадосно васкршње заједничарење продужило се трпезом љубави, песмом и игром, а све у славу Васкрсења Христовог. 

Христос васкрсе!

Линк:https://sr-rs.facebook.com/pages/Crkva-Svetog-Arhangela-Mihajla-Salt-Lake-City/179690477828 


Rev. Milan Dragomir and the parishioners of the St. Archangel Michael parish celebrate Pascha, the Feast of Feasts!  

During the Lenten Season the children eagerly participated in an Easter-workshop "The Resurrection of Christ - Our Salvation."  At the end of the workshop, on Palm Sunday, the children's work was displayed in the lobby of the Church building showing the beautiful projects the children had completed during the workshop.

The children also collected and contributed funds for the future church in Salt Lake City, presenting it to Fr. Dragomir as a group on Palm Sunday.  

 

 
westsrbdio.org
Switch mode views: