Christ the Savior Parish Celebrates Slava

photo 1 7On Sunday, June 1st, 2014 His Grace, Bishop Maxim, Rev. Hieromonk Jovan Babic, visiting clergy and parishioners of the Christ the Savior Church in Arcadia, California celebrated the Feast of Ascension of our Lord and Savior, Jesus Christ. After the Divine Liturgy the Slava Service was held in the hall followed by a wonderful Slava Banquet and an afternoon of music, dancing, and fellowship.

У Недељу 1. јуна 2014. године, парохија Вазнесења Господњег у Аркадији свечано је прославила своју храмовну Славу. Свету Архијерејску Литургију, уз саслуживање протојереја Илије ајковића, јеромонаха Павла и Јована и ђакона Пола Жермена, служио је Његово Преосвештенство Епископ западноамерички Максим. У наставку је благословен славски Колач уз славску трпезу и мали програм. Марија, Сергеј и Стефан Јовић су рецитацијама почели програм, а најпријатније изнанађење приредила нам је Нађа Јанковић, која је у Лос Анђелес дошла из Котора на међународно такмичење класичних гитариста. Нађа је носилац многобројних награда са многих светских такмичења. Поред тога што нас је забављао добром песмом, Милош Шегрт из Требиња нам се обратио и са гуслама, које су целом весељу дале исконску радост и сећање на крајеве одакле смо дошли у Америку.

Програм је завршен песмом и играма деце парохије Светога Саве из Сан Габриела.Посебан благослов и дар нашој Епархији, а нарочито парохији у Аркадији, донела нам је посета јеромонаха Павла из манастира Острога.

Отац Павле је својим присуством и његовом благошћу коју су многи приметили и која не може да се сакрије, донео благослове Светога Василија
Острошког. У нашем народу много-поштован и прослављан Свети Василије нас је и на овај начин посетио, а парохијани су имали прилику да замоле заманастирске молитве и благослов Великога Светитеља. Славље је настављено током целога дана уз много гостију и у добром расположењу.

 

 

westsrbdio.org
Switch mode views: